Tratează tusea și răcelile cu produse din cămară
Tratează tusea și răcelile cu produse din cămară

Tratează tusea și răcelile cu produse din cămară

În sezonul rece poți exploata proprietățile unor alimente. În acest caz, vitamina C îți oferă un ajutor valid, deoarece favorizează ridicarea barierelor sistemului imunitar. Poți lua această vitamina în mod natural prin unele alimente.

În special, vitamina C se găsește în fructe, cum ar fi portocale, kiwi, căpșuni, mandarine și lămâi. Vitamina C se mai găsește în legume precum broccoli, spanac, ardei și roșii. În concluzie, nu renunța la un suc bun de portocale dimineața sau după-amiază. Și, desigur, mănâncă sănătos urmând o dietă bogată în  legume.

Printre remediile naturale de prevenire amintim și echinaceea, o plantă imunostimulantă foarte utilă pentru întărirea sistemului nostru imunitar.

Frunzele de sfeclă roșie sunt foarte sănătoase. Iată care sunt beneficiile lor și cum să le gătești

O alimentație bună și alegerea unor alimente naturale te pot ajuta să previi tusea și răceala. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna suficient, de aceea există remedii naturale. Există câteva rețete care te ajută să te recuperezi repede.

Una dintre cele mai vechi și clasice metode este cea a laptelui fierbinte cu miere. În general, mierea, adăugată la toate băuturile calde, îndulcește și calmează  disconfortul gâtului.

Te mai poate ajuta infuzia de  ghimbir și lămâie. Primul este considerat un antiinflamator natural, în timp ce al doilea este bogat în vitamina C. 

Calmanta si ideala pentru tratarea cailor respiratorii, este infuzia de cimbru și eucalipt. Seara, o cană fierbinte din această băutură te va ajuta să adormi, mai ales dacă suferi de răceală.

În special, ceaiul  din plante de nalbă  este recomandat pentru calmarea tusei umede și a răcelilor sezoniere.

Beneficiile citricelor: iată motive pentru care ar trebui să consumi mai des fructe exotice

În schimb împotriva tusei uscate este util să consumi un ceai de plante pe bază de lemn dulce. În caz de durere severă în gât, chiar și un simplu ceai cald de mușețel  cu miere va ameliora durerea. Printre remedii putem amintim și propolisul, un antiseptic natural produs de albine, foarte util în caz de tuse și răceală.

Sursa: DCNews