Tartă dulce din resturi de pâine
Tartă dulce din resturi de pâine

Tartă dulce din resturi de pâine

Fie că este albă, de secară sau cu cereale, cu toți consumăm pâine. Dar nu întotdeauna o terminăm și resturile rămase sunt aruncate. Există mai multe rețete pentru a nu arunca resturile de pâine uscată.

Prima și cea mai cunoscută dintre toate este cu siguranță cea a chiftelelor. Dar nu toată lumea știe că din resturile de pâine uscată se poate face un desert delicios, în care vei adăuga bucăți de  ciocolată și mere.

Ingrediente de care ai nevoie:

lapte – 700 ml,

pâine veche – 300 grame,

zahăr – 130 grame,

unt – 80 grame,

ciocolată –  50 grame,

fulgi de ciocolata 50 grame,

ouă – 2 bucăți,

mere – 2 bucăți, 

nuci – 100 de grame,

coaja de la o lămâie, 

un praf de sare,

pesmet – 50 de grame.

 

Modul de preparare

Pâine veche se taie în cuburi care se pun într-un castron mare. Se încălzește laptele într-o cratiță împreună cu zahărul, untul și coaja de lămâie. Când cele trei ingrediente sunt bine amestecate, toarnă-le în vasul cu cuburile de pâine veche. După ce bucățile de pâine s-au înmuiat, amestecă-le cu o furculiță. Rezultatul trebuie să fie moale, dar nu apos.

Apoi într-un alt castron bate ouăle împreună cu un praf de sare. Taie merele în bucăți mici și zdrobește nucile.

Adaugă cele două ingrediente în vasul cu pâinea veche și completează cu fulgii de ciocolată. Amestecă totul bine. O tavă de copt de 24 cm se unge cu unt și se presară cu pesmet, chiar și pe margini. Toarnă aluatul în tavă.

Tarta se coace la 180 de grade timp de 65 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se decorează cu zahăr pudră și se servește pe masă.

Tarta din resturi de pâine este gata. Poate fi păstrează în frigider patru zile. Poftă bună!  

DCnews