Articole

Sugestii de post: Sarmale cu linte și ciuperci

Ingrediente:

– 1 cană linte

– 200g ciuperci

– 1 ceapă

– 2 morcovi

– 1 ardei gras

– 1 cană orez

– 1 lingură pastă de tomate

– 1 linguriță cimbru

– 1 linguriță sare

– 1/2 linguriță piper

– Foi de varză (sau foi de viță de vie)

– Ulei pentru prăjit

Instrucțiuni:

1. Spală lintea și fierbe-o în apă cu puțină sare timp de 20 de minute. Scurge-o și las-o deoparte.

2. Toacă ceapa, morcovii și ardeiul gras. Într-o tigaie, călește legumele în puțin ulei până devin moi.

3. Adaugă ciupercile tăiate și continuă să gătești până se evaporă apa lăsată de ciuperci.

4. Într-un bol mare, amestecă lintea fiartă, legumele călite, orezul, pasta de tomate, cimbrul, sarea și piperul.

5. Ia o foaie de varză și pune o lingură din umplutură. Împachetează sarmaua și așaz-o într-o oală.

6. Continuă să umpli și să împachetezi până termini toate ingredientele.

7. Adaugă apă în oală, astfel încât să acopere sarmalele, și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră.

Poftă bună !