Bilbor -Harghita, un sat cu cel mai pur aer din țară
Bilbor -Harghita, un sat cu cel mai pur aer din țară

Bilbor -Harghita, un sat cu cel mai pur aer din țară

Situat într-o zonă montană, la peste 1.000 de metri altitudine, în apropierea Munților Hășmașului și a Munților Giurgeu și cunoscut pentru peisajele sale frumoase, aerul curat și izvoarele minerale, satul Bilbor a devenit o reală atracție turistică pentru români și nu numai.

Bilbor este o destinație populară pentru turiști dornici să se bucure de natură și de liniștea muntoasă. De asemenea, Bilborul este recunoscut pentru meșteșugurile tradiționale, în special pentru producția de obiecte din lemn, precum icoanele sculptate în lemn și instrumentele muzicale tradiționale.

Bilbor este o localitate specială situată între Toplița din Transilvania și Vatra Dornei din Bucovina. Această așezare retrasă se află departe de aglomerația și poluarea urbană, fiind înconjurată de Munții Călimani, Munții Borsecului și Munții Bistriței. Aici, fiecare vizitator poate simți acea mică bucurie de viață, capabilă să relaxeze și să încarce cu energie, indiferent dacă stă pur și simplu sau se plimbă prin împrejurimi.

Apele minerale din Munții Călimani, filtrate lent prin straturi de roci de origine vulcanică, au proprietăți curative dovedite în ameliorarea problemelor digestive și renale. Aceste ape minerale sunt disponibile nu doar pentru turiști, ci și prin intermediul unei fabrici de îmbuteliere, oferind acces tuturor acestui dar al naturii.

Sursa: Stiripesurse.ro