Peisajul culinar românesc: Rețeta sofisticată a unei experiențe delicioase!
În călătoria noastră culinară, degustăm România, cu ierburi sau mirodenii cu iz de Orient și tradiții balcanice, turcești sau maghiare. Suntem primiți în bucătăriile locale unde mâncărurile robuste au fiecare câte un secret și un povestitor gata să-l dezvăluie celor deschiși la vorbă.
De la ciobanii români, la măcelarii sași sau pescarii din Delta Dunării, fiecare rețetă este o ofrandă adusă acestor locuri străvechi. Fiecare anotimp ne invită la o sărbătoare prin mâncare bună, adevărată, cu sufletul pus în toți pașii facerii ei.
În Țara de Piatră, în Munții Apuseni, timpul și-a îngăduit un repaus, lăsând în urmă un mozaic de tradiții, meșteșuguri și bucate alese, păstrate cu sfințenie de Țara Moților. În acest colț al lumii, unde natura și cultura se alătură în armonie perfectă, veți descoperi plăcintele pe lespede, o mândrie culinară a zonei, alături de o gamă variată de produse tradiționale care îmbogățesc experiența culinară și culturală a oricărui vizitator.
Călătoria începe în Arieșeni, un loc cu liniște și cu ierni cucerite de zăpadă, perfect pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Apoi, continuând călătoria spre Albac, veți descoperi o stațiune recunoscută acum ca Destinație Europeană de Excelență.
În satul Bărăști, meșterii lespedari vă vor dezvălui secretele marmurei verzi, transformată cu pricepere în lespezi pentru coptul plăcintelor. Aceste lespezi nu sunt doar unelte pentru gătit, ci adevărate simboluri ale tradiției culinare locale.
Continuare pe Romania-atractiva.ro