Ruta cetăților: Cetatea Dacică de la Căpâlna
Ruta cetăților: Cetatea Dacică de la Căpâlna

Ruta cetăților: Cetatea Dacică de la Căpâlna

În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!

Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.

Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.

Te-ai întrebat vreodată de ce Herodot, părintele istoriei, îi considera pe geți „cei mai viteji și mai drepți dintre traci”? 

O incursiune la Cetatea de la Căpâlna îți oferă ocazia să îi cunoști mai bine pe acești strămoși legendari. O găsești pe Dealul Cetăţii, pe malul stâng al Sebeşului. Ca să ajungi aici, vei urca la peste 600 m altitudine. Copacii marcați cu cruce roșie și triunghi albastru îți vor fi tovarăși de drum.

Ridicată la mijlocul secolului I î.Hr., în vremea lui Burebista, fortificația a avut un rol important în sistemul dacic de apărare. Ruinele îți dezvăluie ingenioasa tehnică de construcție murus dacicus, dar și gândirea strategică a strămoșilor noștri.

Descoperă măreția unui moment din trecutul îndepărtat, în mijlocul unui peisaj impresionant!

Continuare pe Romania-atractiva.ro