În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!
Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.
Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.
Dacă ești atras de istoria și civilizația dacilor, ai șansa de a explora unul dintre punctele strategice importante în sistemul lor de fortificații.
Cetatea dacică de la Bănița, denumită de localnici Cetatea Vulturilor, datează din timpul regelui dac Burebista, având rolul de a apăra dinspre sud accesul spre Sarmizegetusa Regia. Denumirea sa vine tocmai de la stânca abruptă, aproape conică, pe care a fost construită, cu acces extrem de dificil. Odată ajuns la cetate, poziția dominantă a locului oferă un peisaj amplu, panoramic, al văii Jiului și al Masivului Parâng. Efortul e răsplătit.
Și pentru că cetatea nu este un punct turistic ușor de atins, ci un loc ce se cere cucerit, îți recomandăm parcurgerea traseului doar cu echipament adecvat și însoțit de persoane care cunosc calea de acces.
Continuare pe Romania-atractiva.ro