Ruta cetăților: Cetatea Brașovului – Centrul Istoric
Ruta cetăților: Cetatea Brașovului – Centrul Istoric

Ruta cetăților: Cetatea Brașovului – Centrul Istoric

În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!

Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.

Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.

Indiferent în ce anotimp ajungeți la Brașov, orașul vă va uimi cu frumusețea și culorile care îmbracă totul: munții, clădirile vechi, străzile…
Aflat în inima României, în curbura arcului Carpatic, acest oraș vechi cu o istorie bogată este astăzi una dintre destinaţiile turistice favorite în România. Pe aici trec zilnic în jur de 150 de trenuri ce se îndreaptă spre diverse destinații din țară sau străinătate: Viena, Budapesta, Praga, Munchen.

Întemeiat de coloniștii sași, Brașovul a beneficiat de spiritul organizatoric german, orașul fiind și în prezent un pol economic și cultural al României.

Dar ce spune povestea Cetății Corona? Ridicată în jurul Bisericii Negre, la poalele muntelui Tâmpa, aceasta era prevăzută cu ziduri de apărare, turnuri, bastioane și patru porți. Zidurile dinspre munți au rămas în picioare și sunt azi obiective istorice, turistice și culturale. Dintre cele opt bastioane, se mai păstrează patru, două dintre ele fiind organizate ca spații muzeale.

Inima Cetății, Biserica Neagră este în continuare una dintre cele mai monumentale edificii gotice din Transilvania. Refăcută în urma cumplitului incendiu din anul 1689, aceasta capătă în interior elemente baroce, care îi dau un farmec aparte. Aici se organizează minunate concerte de orgă, despre care, în trecut, se auzise până la Viena.

Orașul a fost unul dintre cele mai dezvoltate centre meșteșugărești din această parte a Europei. Urmele acestor timpuri se păstrează în arhitectura, muzeele și străzile pitorești ale orașului.

O vizită în vechea așezare vă va uimi! Vitalitatea și freamătul tinereții sunt atributele acestuia astăzi.   

Continuare pe Romania-atractiva.ro