Prazul vindecă numeroase afecțiuni
Prazul vindecă numeroase afecțiuni

Prazul vindecă numeroase afecțiuni

Ce afectiuni trateaza prazul?

Anemie; Constipatie;

Laringita, faringita sau bronsita – se taie cateva fire de praz rondele si se pun la fiert pana se obtine o pasta. Se stoarce bine si apoi se amesteca cu o lingura sau doua cu miere. In fiecare zi, se iau vreo trei linguri cu acest preparat.

Guta si reumatism – se face o cura cu suc de praz obtinut prin stoarcerea cu storcatorul electric a firelor de praz. Se beau 2-3 pahare din acest preparat, eventual amestecat cu suc de morcov sau telina. Are un puternic efect, depurativ.

Insuficienta renala – se face o cura cu suc de praz care sa dureze cam o luna.

Diabet – se bea cate un pahar cu vin de praz in fiecare zi.

Paraziti intestinali – se piseaza cateva radacini de praz bine spalate si se amesteca cu lapte. Se bea dimineata cate un pahar.

Furuncule – se pun pe zona afectata cataplasme cu frunze.

Cum se administreaza:

Crud – in salate, este foarte bun datorita proprietatilor sale antiseptice.

Fiertura – se fierbe prazul pana se obtine o pasta, care se consuma dupa ce s-a pus in ea o lingura cu miere.

Cataplasme – se lasa cateva frunze de praz la macerat in putin otet 24 de ore. Se pun pe bataturi si se lasa sa actioneze o noapte intreaga.

Suc – se da prin storcatorul electric mai mult praz pana se obtine un suc. Se consuma in amestec cu alte sucuri preparate din legume.

Vin – se taie un fir mai gros de praz si se lasa la macerat intr-un litru de vin o saptamana si jumatate. La final, se filtreaza. Se bea cate un pahar in fiecare dimineata.

ATENTIE! Sucul de praz nu trebuie tinut mai mult de 48 de ore in frigider fiindca devine toxic.

Planta are rol antiseptic, bacteriostatic, stimulează imunitatea, scade riscul cancerului de colon, prostată, sân, ovarian, are efecte laxative, emolient, efect expectorant, diuretic, favorizează eliminarea toxinelor din organism, lubrefiază pereții intestinali, grăbește evacuarea intestinelor, antiinflamator, antiseptic, carminativ, hipotensiv, stomahic, diuretic, expectorant, hipogliceminant, tonic și vasodilatator.

Este foarte util în îndepărtarea paraziților intestinali.

Pentru boli de nutriție

Este recomandat și în boli de nutriție: rahitism, obezitate, diabet. Cercetătorii germani au descoperit că frunzele de praz conțin o substanță monozaharidică denumită ”All-Ozem” ce acționează direct asupra insulinei, crescând efectul hipoglicemiant al acesteia.

Prazul consumat ca atare sau decoctul din frunze poate ajuta la înlăturarea gripei, anginei, afecțiunilor cardiace, arterite, astmului bronșic, bronșitelor, traheitelor, laringitelor, afecțiunilor respiratorii, hemoragiei nazală, constipației, enterocolitelor, atoniei digestive, fermentațiilor intestinale și a altor tulburări digestive.

Este un aliment miraculos pentru persoanele ce suferă de boli cardiovasculare deoarece conține un flavonoid deosebit de important, denumit kampferol, ce protejează vasele de sânge.

În uz extern, sub formă de cataplasmă, compresă, spălături locale, planta ajută la vindecarea furunculelor, plăgilor, panarițiului, abceselor și piodermitei.

Citeste continuarea