Polenul și fagurii, cele mai bune energizante
Polenul și fagurii, cele mai bune energizante

Polenul și fagurii, cele mai bune energizante

Care sunt cele mai bune energizante? Polenul și fagurii. Și când vă simțiți obosiți, și în zilele lungi de vară, în care vreți să concentrați toată distracția.

Istoria mierii sălbatice în hrana oamenilor are aproape 10 milenii. Iar de pe vremea Egiptului antic e folosită pentru proprietățile ei curative. În continuare medicii ne recomandă un ceai călduț cu miere și ghimbir când suntem răciți și obosiți, dar și cure cu câte o linguriță pe zi, dacă avem o digestie lentă.
 
Dar, în afară de miere, există și alte produse apicole, pe care le puteți folosi, cu rol adjuvant în tratamente alopate. Păstura este numită “pâinea albinelor”. E alimentul de iarnă al lucrătoarelor stupului. Câte un grăuncior, luat zilnic, fortifică organismul, spun apicultorii.

Polenul este o simfonie de culori. Albina poate căra, de la floare la stup, câte o bobiță lipită de fiecare picior. Sunt sute de nuanțe, de la galben pal la roșu intens, dar cel mai straniu este polenul negru

Polenul poate fi luat câte o linguriță pe zi și sporește rezistența la boli respiratorii.
Trecem la o cremă cu miere. Un amestec cu coajă de ouă de țară, uscată și transformată în pudră.

Căpăceala ajută digestie și normalizează tranzitul.

Acesta este propolisul. Un cocktail din rășini de copaci, sevă de plante și polenuri de flori. Preparat, desigur, tot de albine.

Câteva bobițe dimineața, chiar și pe stomacul gol.
Conține mici particule și de ceară.
– Gumă de mestecat…
Face foarte foarte bine pentru dantură.

Există încă două produse ale stupului cărora apicultorii le asociază, din experiența empirică, beneficii în vindecarea afecțiunilor intime ale ambelor sexe. Lăptișorul de matcă e făcut din larva reginei albinelor și ar susține vindecarea problemelor ginecologice. Iar apilarnilul e obținut din larve de trântori, recoltate exact în momentul când cantitatea de testosteron este maximă.

În fine, iată un parteneriat dintre fruct și livadă, menit să le ofere copiilor o “ciocolată” de albine.

Pare un șerbet, dar nu are nicio legătură cu șerbetul. Doar miere la care se amestecă… -Miroase a lămâie.

Pentru că am amestecat și fructul în sine.

Și tot pentru cei mici, faguri sub formă de caramele. Sunt foarte puține interdicții pentru consumul produselor apicole. Totuși, înainte de a începe o cură, cereți sfatul medicului.

Sursa: Pro TV