Plante de grădină care te scapă de țânțari
Plante de grădină care te scapă de țânțari

Plante de grădină care te scapă de țânțari

Plantele aromatice reprezintă o soluţie, mai ales pentru că ţânţarii sunt alungaţi de mirosul acestora. În camerele casei pot fi puse ghivece cu cimbru, busuioc, mărar, levănţică sau mentă, iar ţânţarii vor fi îndepărtaţi cu uşurinţă.

Dacă vrei să scapi de aceste insecte deranjante fără a folosi diferite produse chimice, poți apela la diferite plante: fie le cultivi în grădină, fie pe pervaz sau balcon.

Mentă. Această plantă are o aromă  capabilă să sperie țânțarii din grădină sau curte. Dar acesta nu este singurul avantaj al mentei. Frunzele ei pot fi colectate pentru a prepara un ceai parfumat sau o tinctură. Răsadurile de mentă trebuie plantate în grădină în a doua jumătate a lunii mai.

Busuioc. Mirosul puternic de busuioc este o protecție excelentă împotriva țânțarilor. Și frunzele sale pot ameliora mâncărimea care apare după mușcăturile insectelor. Este suficient să freci ușor verdeața în palmă și să o aplici pe zona afectată.

Busuiocul este plantat în pământ deschis la începutul lunii mai. Ca  și menta, pe lângă funcția de protecție împotriva insectelor, busuiocul poate fi adăugat în diferite feluri de mâncare.

Rozmarin. Această plantă condimentată are o aromă puternică  pe care țânțarii o evită.  Frunzele emană  mai mult miros dacă sunt zdrobite. Această plantă poate fi plantată în teren deschis de la mijlocul până la sfârșitul lunii mai.

Lavandă. Aceasta este una dintre florile cele mai antipatice pentru țânțari. Lavanda nu doar că îi va speria, dar și va încânta grădinarii cu aspectul și mirosul său. Și după înflorire, lavanda poate fi uscată și folosit ca mijloc de protecție împotriva molilor din dulap. Tufele de lavandă pot fi plantate în teren deschis din mai până în octombrie.

Melissa. Această plantă nu alunga țânțar și poate fi o bază excelentă pentru ceaiurile din plante. La urma urmei, frunzele de melisa au proprietăți calmante. Melisa poate fi semănată în sol deschis la sfârșitul lunii mai, fiind destul de ușor de cultivat.

Lemongrass. Planta este ușor de cultivat atât în ​​grădină, cât și pe pervaz. Uleiul său se adaugă chiar și la produsele anti-țânțari. Cel mai bine este să plantezi răsadurile în sol deschis la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie.

Sursa: DC News