
Dacă îți dorești să mănânci zacusca așa cum era la 1900-1925, trebuie să ai următoarele ingrediente pentru a obține o zacuscă consistentă și aromată:
- 3 kg de vinete coapte, curățate și scurse
- 2 kg de ardei și gogoșari copți, curățați
- 2 kg de ceapă albă
- 3 litri de bulion
- 500 ml de ulei de floarea-soarelui
- 3 linguri de sare
Iată cei 11 pași de urmat, potrivit Playtech:
- Vinetele trebuie să fie coapte pe o tablă, să fie decojite și scurse
- Ardeii și gogoșarii să fie copți, curățați, iar peste conținut se presară puțină sare
- Ceapa este tocată mărunt, cu un robot de bucătărie sau mașină de tocat
- Uleiul să fie încins într0un ceaun
- Ceapa se călește timp de 15 minute
- Se adaugă bulion peste ceapă
- Se lasă la foc pentru încă 15 minute
- Se taie vinetele și ardeii
- Bucățile se pun într-o altă oală pe foc pentru 15 minute
- Toate ingredientele se încălzesc în oală pentru două ore
- Se amestecă din când în când
După ce zacusca s-a fiert, trebuie păstrată în borcane sterilizate pentru a fi consumată. Se poate mânca după preferințe întinsă pe sandvișuri de pâine sau se poate folosi ca ingredient pentru alte preparate tradiționale.