Usturoiul îl poți cultiva chiar pe pervaz
Usturoiul îl poți cultiva chiar pe pervaz

Usturoiul îl poți cultiva chiar pe pervaz

Așadar, imaginează-ți că te poți bucura de toate beneficiile usturoiului fără a fi nevoie să-l cumperi de fiecare dată de la piață sau supermarket. Oare este posibil să crești usturoiul în casă? Aparent DA.

Pentru a planta usturoi, știm cu toții metoda clasică: trebuie să ai o grădină! Dar dacă îți spunem că există o tehnică mult mai simplă? Nu-ți vei mai face griji pentru vreme, sol, melci și buruieni! Tot ce ai nevoie este un cățel de usturoi, un pahar cu apă și puțină lumină solară. Totul depinde de tine.

Poți crește perfect usturoiul ca o plantă de apartament. Este suficient să au un ghiveci cu o gaură de drenaj în partea de jos. Dacă locuiești într-un apartament sau nu ai spațiu pentru a crește usturoiul în grădină, metoda de mai jos este o alternativă excelentă.  

Selectează cățeii de usturoi potriviți. Optează pentru usturoi deja încolțit. În caz contrar, va trebui să iei o căpățână și să-i tai capătul ascuțit cu un cuțit. Pregătește un vas din sticlă transparentă, pentru a urmări germinarea plantei. 

Așează căpățâna de usturoi în recipient: capătul ascuțit trebuie să fie orientat în sus. Adaugă apă: umple recipientul cu apă călduță, cât să acopere fundul căpățânii de usturoi.

Este important să nu o scufunzi de tot, deoarece cățeii de usturoi vor muri. Pune recipientul într-un loc foarte însorit pentru o săptămână. Dar nu uita să înlocuiești apa dacă este necesar.

Dacă vârfurile cățeilor de usturoi încep să își schimbe culoarea și să devină maronii, ține bolul ferit de lumina directă a soarelui timp de 2 zile.

Recoltează frunzele de usturoi când ating cel puțin 8 cm înălțime. Le poți tăia cu foarfecele. Recoltează doar cantitatea de care ai nevoie, deoarece acestea își pierd rapid aroma. Cu acești pași simpli, te poți bucura de usturoiul cultivat în casă.

Usturoiul se teme de excesul de apă și umiditate. Cu toate acestea, creșterea usturoiului acasă poate avea unele dezavantaje. Și stă în modul de creștere în interior, care este oarecum diferit. Este imposibil să te aștepți la apariția noilor căpățâni de usturoi după câteva săptămâni.

Vei recolta, în schimb, frunze de usturoi, pe care le poți folosi în salate, supe, cartofi prăjiți, adică pentru a spori gustul a zeci de rețete!

DcNews