Morcov cu sfeclă roșie – pentru gastrită hiperacidă, boli renale, boli ale stomacului și intestinului, anemie și întărirea imunității
Morcov cu sfeclă roșie – pentru gastrită hiperacidă, boli renale, boli ale stomacului și intestinului, anemie și întărirea imunității

Morcov cu sfeclă roșie – pentru gastrită hiperacidă, boli renale, boli ale stomacului și intestinului, anemie și întărirea imunității

Combinaţia de sfeclă roşie şi morcov este una pe cât se poate de reuşită. Această combinaţie câştigătoare tratează şi previne afecţiuni sau boli grave. Ambele legume sunt la îndemâna oricui şi pot fi preparate foarte uşor.

Amestecul de sfeclă roşie şi morcov are efecte curative, reprezentând în acelaşi timp o reală sursă de energie. Îl putem folosi cu succes în afecţiuni sau boli mai mult mai puţin grave, precum:

Boală canceroasă

Contra bolilor tumorale, terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss recomandă următorul tratament: cu ajutorul unui storcător electric centrifugal pentru uz casnic, se extrag 100 ml. suc de sfeclă roşie, 50 ml. suc de rădăcină de ţelină şi 300 ml. suc de morcov; această combinaţie de sucuri se păstrează într-o sticlă închisă ermetic, la frigider, şi se consumă cu lingura, pe parcursul unei zile, pe cât posibil pe stomacul gol.


Sucul se consumă zilnic, timp de 2 luni.

Leucemie

Se recomandă terapia cu acelaşi suc de sfeclă, ţelină şi morcov a lui Rudolf Breuss: se consumă 450 ml. din acest suc, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care tratamentul se poate relua.

Gastrită hiperacidă


Pentru prevenirea şi calmarea durerilor sau arsurilor gastrice produse de hiperaciditate, se combină 100 ml. de suc de sfeclă roşie cu 100 ml. de suc de cartofi cruzi şi 500 ml. de suc de morcov.

Adjuvant în boli renale

Amestecul protejează epiteliul renal de infecţii şi ajută la refacerea sa în cazul în care a fost lezat de calculi sau infecţii. De asemenea, ajută la eliminarea mai uşoară a calculilor. Se consumă o combinaţie din 100 ml. de suc de sfeclă roşie şi 400 ml. de suc de morcov.


Bolile stomacului şi ale intestinului

Contra arsurilor gastrice, a refluxului gastro-esofagian sau a ulcerului, se recomandă: un amestec din 100 ml de suc de sfeclă roşie, cu 100 ml. de suc de cartofi cruzi şi 500 ml. de suc de morcov.

Anemie

De 2-3 ori pe zi, se mănâncă 150 gr. de salată din sfeclă, morcovi şi ridiche neagră crude, date prin răzătoare, amestecate cu suc de lămâie sau smântână.
Curăţirea sângelui, întărirea imunităţii: Se iau 500 gr. de sfeclă şi 500 gr. de morcov, se taie mărunt, iar peste ele se toarnă apă clocotită cât să le acopere cu 2 degete şi se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Când legumele sunt fierte, se adaugă câte 1 cană de stafide şi caise uscate şi se lasă să mai fiarbă 5 minute. După răcire, preparatul se amestecă cu 2 linguri de miere de albine şi se lasă pentru 12 ore la răcoare. Se consumă câte 100-150 gr, de 3 ori pe zi, timp de 1 lună.

Citeste continuarea