Lasă o ceapă pe balcon peste noapte
Lasă o ceapă pe balcon peste noapte

Lasă o ceapă pe balcon peste noapte

Alergia la acarieni este cea mai comună și cea mai dificil de tratat. Cu toate acestea, un spațiu prăfuit, umed și slab ventilat rămâne mediul ideal pentru aceste insecte.

Ești invadat de  acarieni? Iată două remedii care trebuie încercate 

Metoda 1. Pune o ceapă afară, pe balcon. Ceapa are un miros puternic, neplăcut, pe care acești acarieni nu îl pot tolera. Prin urmare, ceapa va acționa ca un adevărat repelent, deoarece mirosul său se va difuza în aer și va ține toți acarienii departe. Astfel, datorită acestei legume, vei putea preveni proliferarea acarienilor în interiorul casei.

O ceapă se taie în două jumătăți, care se pun pe balcon. Înlocuiește ceapa la fiecare 2-3 zile, astfel încât mirosul ei să fie întotdeauna descurajator.

Metoda 2. Amestecă 1 cană de bicarbonat de sodiu (150 grame) cu 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Acesta este o metodă relevantă în lupta cu acarienii, care se înmulțesc în saltele și perne. De fapt, proprietățile acestor substanțe modifică mediul de care aceste microorganisme au nevoie pentru a prolifera și, în plus, neutralizează mirosurile neplăcute generate de umiditate.

Într-un recipient, amestecă bine bicarbonatul de sodiu cu uleiul esențial de arbore de ceai. Apoi pulverizează soluția pe salteaua și lenjeria de pat. Lasă să acționeze o oră. Apoi, freacă soluția cu o perie și îndepărtează excesul cu un aspirator. Repetă procedura cel puțin o dată pe lună. Veți simți o diferență clară! 

Citește continuarea pe DC News