Depresia poate fi evitată ușor. Sfaturile experților
Depresia poate fi evitată ușor. Sfaturile experților

Depresia poate fi evitată ușor. Sfaturile experților

Depresia este o boală psihică definită prin pierderea interesului pentru viaţă, tristeţe şi deznădejde, scăderea energiei şi motivaţiei, perturbări ale somnului şi apetitului şi simptome de anxietate şi nelinişte.

Pentru a depăşi această stare, este important să căutăm ajutorul unui psihoterapeut sau îndrumarea unui psihiatru profesionist care să ne ajute să înţelegem cauzele depresiei şi să ne ofere un tratament adecvat în acest sens, relatează Rador. Depresia poate afecta pe oricine, dar, cu toate acestea, există lucruri pe care le putem face noi singuri atunci când suntem deprimaţi pentru a depăși această stare.

Cum poți scăpa de depresie

Experţii ne sfătuiesc să facem câteva lucruri pentru a combate depresia. În primul rând, am putea să facem sport. Poate fi vorba chiar și despre o plimbare care va ajuta la eliberarea endorfinelor – hormonii fericirii. O altă opţiune ar putea fi exerciţii care ne vor ajuta să ne îmbunătăţim starea de spirit şi stima de sine.

Este important să ne facem timp pentru noi înşine şi să facem lucruri care ne fac fericiţi – cititul unei cărţi, vizionarea unui film sau serial, ascultarea muzicii sau un hobby, depinde ce ne place și ce ne relaxează. Comunicarea cu prietenii şi cei dragi este importantă pentru a depăşi această stare, izolarea nefiind o soluție. În plus, este indicată o dietă sănătoasă şi evitarea consumului de alcool şi droguri. Dacă simptomele persistă, trebuie neapărat să cerem ajutorul unui profesionist, adică unui psiholog sau unui psihiatru. Aceștia ne pot sugera un tratament adecvat pentru depăşirea depresiei.

Gândurile pozitive, esențiale pentru o sănătate bună

Fericirea în familie ne oferă sănătate, iar grijile și certurile duc la depresie și imunitate redusă. În schimb, gândurile pozitive sunt principala garanție a longevității.

O persoană care are ambiții excesive, urmărind propriul beneficiu, punând banii pe primul loc, nu doar că pierde încrederea celor dragi, dar își strică și sănătatea. Astfel de oameni au un sistem imunitar slăbit, sunt mai predispuși să sufere de infecții, tulburări psihosomatice, anxietate și depresie.

“Cei care sunt perfecți din punct de vedere moral și fac fapte bune nu suferă niciodată de boli grave”, spune un autor chinez Lao Tzu. 

Pasiunea pentru profit este cel mai teribil neajuns. Nici banii nu te vor scuti de nenorocirea de a fi nemulțumit de soarta ta, iar pasiunea pentru îmbogățire este mai rea decât toate celelalte pasiuni. O familie armonioasă este esențială pentru o sănătate bună. Iubirea reciprocă, dragostea pentru părinți și copii, petrecerea timpului împreună în pace și bucurie – sunt necesare a este ceea ce este necesar pentru fericire. Atunci problemele de sănătate vor trece. Vezi mai mult AICI.