Cum să crești salată verde pe pervaz: sfaturi simple pentru grădinarii începători
Cum să crești salată verde pe pervaz: sfaturi simple pentru grădinarii începători

Cum să crești salată verde pe pervaz: sfaturi simple pentru grădinarii începători

Cum să crești salată verde într-un apartament și să nu o mai cumperi? Cum să crești salată verde pe pervaz din semințe?

În primul rând, cumpără semințe de salată verde. Spre exemplu, năsturelul crește bine în condiții de apartament și nu are nevoie de încălzire.

Ai nevoie de un recipient mare sau  pahare de plastic. Pune pietricele mici pe fundul recipientului pentru drenaj.

Pune un strat de pământ în recipient. Umple recipientul cu pământ până la 2/3 din volum. Dacă cultivi salată verde în pahare separate, pune câte o sămânță pe fiecare pahar.

În cutie, fă brazde cu o lățime de 15 cm între ele și plantează semințele la o distanță de 5 cm unele de altele. Acoperă semințele cu pământ și apasă ușor solul cu mâinile.

Pulverizează solul cu apă. Acoperă recipientele cu folie alimentară pentru a reține umezeala. Trebuie să existe un spațiu liber între pământ și folie, în caz contrat mugurii vor putrezi.

Lasă salata 3-4 zile sub folie. O dată pe zi, îndepărtează folia pentru o jumătate de oră pentru ca semințele să „respire”. După câteva zile, vor apărea primii lăstari.

În acest moment, îndepărtează folia și smulgeți lăstarii în exces dacă cresc prea aproape unul de celălalt. Lăstarii în exces pot fi transplantați în recipiente separate unde vor prinde rădăcini.

După aceea, pune salata într-un loc însorit și ud-o de 2-3 ori pe săptămână. De asemenea, pulverizează frunzele cu apă. În 2 luni vei putea recolta prima recoltă.

Cum să crești salată verde din rădăcină

Poți cultiva salată verde fără semințe. Dacă ai cumpărat salata aisberg nu arunca rădăcină. Taie  frunzele de salată verde și pune rădăcina într-un recipient cu apă.

Perforează rădăcina de câteva ori cu o scobitoare, astfel încât să fie mai bine saturată cu apă.

Lasă recipientul cu rădăcina de salată verde pe pervaz pentru câteva zile. Deja după 2-3 zile, pe rădăcină vor apăra primele frunze tinere.

După aceea, rădăcina de salată poate fi pusă în sol și îngrijită în același mod ca și cea crescută din semințe. Nu uit să uzi salata de 2-3 ori pe săptămână.

Sursa: DcNews