Consumă lapte cu usturoi: un remediu natural care ameliorează artrita și diabetul
Consumă lapte cu usturoi: un remediu natural care ameliorează artrita și diabetul

Consumă lapte cu usturoi: un remediu natural care ameliorează artrita și diabetul

Usturoiul promovează vindecarea și protejează împotriva infecțiilor. Laptele conține acid lactic, care ucide microbii dăunători. De asemenea, laptele este bogat în calciu, care ajută la diferite procese din organism. În combinație cu usturoiul, laptele devine și mai eficient.

Laptele cu usturoi este încărcat cu enzime benefice, antioxidanți și nutrienți esențiali. În plus, are un gust foarte bun! Iată șase motive grozave pentru a bea lapte cu usturoi în fiecare zi.

Laptele cu usturoi ajută la digestie. Este este foarte benefic pentru tratarea problemelor digestive precum constipația, gazele și balonarea. Proprietățile de încălzire ale laptelui cu usturoi ajută la calmarea intestinelor, reduce constipația și balonarea. 

Laptele cu usturoi combate răcelile și gripă. S-a demonstrat că un compus activ din usturoi, numit alicină, reduce simptomele răcelii și ale gripei. Prin urmare, laptele cu usturoi este folosit ca tonic care sporește imunitatea.

Laptele cu usturoi ameliorează artrita. Există mai multe studii care arată că toți compușii bioactivi din usturoi au proprietăți antiinflamatorii, care pot reduce inflamația articulațiilor și durerea.

Consumul zilnic de lapte cu usturoi este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea durerilor articulare.

Laptele cu usturoi combate diabetul. Au existat mai multe studii recente care arată că consumul de usturoi poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.

Compușii găsiți în usturoi cresc nivelul de insulină din sânge, prevenind inactivarea insulinei de către ficat. Un pahar de lapte de usturoi pe zi poate ajuta diabeticii să-și controleze nivelul zahărului din sânge pe termen lung.

Laptele cu usturoi sprijină sănătatea inimii. Alicina compusă, găsită în doze mari în usturoi, acționează ca un sedativ, relaxant și previne diferite afecțiuni cardiace.

Pentru a beneficia de toate beneficiile usturoiului în furnizarea inimii cu alicină, se recomandă consumul zilnic de lapte de usturoi.

Laptele cu usturoi reduce riscul de cancer. Există o serie de ingrediente în usturoi care s-au dovedit în diverse studii a fi antioxidanți puternici care pot elimina radicalii liberi care dăunează ADN-ului, o cauză majoră a cancerului. 

Având în vedere acest lucru, se poate presupune că laptele de usturoi poate avea un efect pozitiv asupra prevenirii dezvoltării tumorilor canceroase în organismul nostru.

Cum se face laptele cu usturoi. Ingrediente:

– 1 cană de lapte proaspăt;

– 3 căței de usturoi.

Zdrobește cățeii de usturoi cu partea plată a unui cuțit. Se pune laptele fa fiert, la foc mediu, apoi se adaugă usturoiul. Gătește până când usturoiul devine moale.

Lasă  laptele de usturoi să se răcească puțin și toarnă-l într-un pahar. Îndulcește laptele cu usturoi cu puțină miere organică și bucură-te de gustul delicios.

Dc News