Cheia, cel mai idilic sat din Ardeal
Cheia, cel mai idilic sat din Ardeal

Cheia, cel mai idilic sat din Ardeal

Satul Cheia este situat în inima munților Apuseni din Transilvania, chiar lângă frumoasele Chei Ramet (Cheile Rametului), precum și alte trei defileuri frumoase. Locul este înconjurat de două râuri, păduri sălbatice, munți maiestuoși și peisaje. Casa de oaspeți este o casă renovată, originală, din secolul al XIX-lea.

Gabriel s-a mutat în Cheia cu familia și a restaurat două case țărănești, vechi. Un weekend de poveste rezervat prin Airbnb costă circa 917 de lei pentru două persoane (262 de lei pe noapte și taxa Airbnb de 130 de lei / 19 – 22 mai).

Ce primești de acești bani, pe lângă un peisaj de poveste, liniște și natură la geam. Două persoane pot ocupa o casă veche, păstrată cât mai tradițional posibil. ”Nu avem electricitate cu excepția panourilor fotovoltaice, vă rugăm să rețineți că dispozitivele de încărcare nu sunt disponibile în pensiune. Telefonul tău poate fi încărcat la casa principală. Avem o bucătărie de vară cu gaz de gătit. Există un duș cu apă caldă în aer liber și o toaletă uscată cu chiuvetă. De asemenea, ești binevenit să te speli într-unul dintre râuri, ceea ce va fi o experiență foarte reconfortantă.

cheia1.jpg

Casa este încălzită de o plită din argilă. Are 2 camere cu fiecare un pat și un aragaz. Dacă rezervi pentru 2 persoane, vei dormi într-o singură cameră. Paturile sunt mici, dar le urăm bun venit oamenilor să doarmă îndeaproape, ca în vremurile trecute”, spune Gabriel.

Seara se face foc de tabără, iar cei care nu vor să stea în casele vechi, pot merge cu cortul.

cheia3.jpg

Dușul în aer liber este deschis din aprilie până în octombrie, bucătăria de vară este deschisă din martie până în noiembrie, iar cei mai leneși pot mânca la gazde, contra cost.

Citeste continuarea pe stiridecluj.ro