CEAPA VERDE, medicamentul natural care reglează glicemia, întăreşte imunitatea si curăţă toxinele din corp
CEAPA VERDE, medicamentul natural care reglează glicemia, întăreşte imunitatea si curăţă toxinele din corp

CEAPA VERDE, medicamentul natural care reglează glicemia, întăreşte imunitatea si curăţă toxinele din corp

În afară de faptul că dă salatelor un gust delicios, ceapa verde este şi un medicament de excepţie, folosit, fără întrerupere, de mii de ani. Ceapa verde conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu.

Însa în afară de nutrienţii clasici, această delicatesă vegetală mai conţine câţiva compuşi cu efecte terapeutice foarte puternice

Alicina este substanţa care dă cepei mirosul, dar are şi un efect antibiotic şi antiviral extrem de puternic. De asemenea, este un protector pentru plămâni şi căile respiratorii medii, pe care le fereşte de infecţii şi de bolile tumorale.

Cvercitina este un antioxidant puternic, cu rol în combaterea tulburărilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.

Clorofila „curăţă” organismul de metalele grele, de radicalii liberi şi de tot felul de poluanţi, de la E-urile din alimentaţie, la substanţele nocive din aer, din apă sau din ambalajul hranei noastre cea de toate zilele. Ca atare, datorită compoziţiei sale chimice atât de complexe, ceapa verde are anumite proprietăţi terapeutice mult mai intense decât cele ale cepei mature albă sau roşie. O cură de ceapă verde, prelungită până în vară, are efecte depurative, antialergice, reglează activitatea hormonală a organismului, prevenind şi tratând boli din cele mai diverse.

Cura de ceapă are efect diuretic

Consumată crudă ori gătită în ciorbe şi tocăniţe, ceapa verde este cel mai putenic aliment pentru întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului.

“Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptic”, spune medicul Cătălin Luca.

În plus, spune specialistul, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată. Se mai poate spune că reglează eficient activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideală şi pentru cei care au afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.

Elimină sarea din organism

“Ceapa este şi un diuretic ce favorizează eliminarea sodiului din organism şi are şi proprietatea de a calma tusea şi de a desfunda căile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ceapa este un somnifer natural foarte bun, fără efecte secundare, care nu dă dependenţă de niciun fel, explică specialistul. Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toxinele din corp. Pentru a-şi păstra proprietăţile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roşie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde”, spune medicul.

Citeste continuarea