Ceaiul din codițe de cireşe – Purifică sângele, ajută la buna funcționare a rinichilor
Ceaiul din codițe de cireşe – Purifică sângele, ajută la buna funcționare a rinichilor

Ceaiul din codițe de cireşe – Purifică sângele, ajută la buna funcționare a rinichilor

Consumul de ceai de cozi de cireșe în mod regulat contribuie la funcționarea optimă a aparatului urinar, dar și la eliminarea lichidelor reținute în corp.

Codițele de cireșe conțin vitamina B1, vitamina C și vitamina D. Datorită efectului diuretic, dar și antioxidanților pe care îi conține, ceaiul de cozi de cireșe este sărac în calorii și crește rezistența organismului în fața mai multor boli.

Codițele de cireșe au următoarele proprietăți:

Curăță rinichii și previn formarea calculilor renali; Îmbunătățesc sănătatea ficatului; Ajută la slăbit; Ajută la scăderea colesterolului; Purifică sîngele; Reduce durerile; Au efect calmant și întăresc nervii.

Ceai de cozi de cireșe – mod de preparare

Pune o lingură de cozi de cireșe într-un pahar cu apă clocotită (250 ml de apă) și lasă la infuzat pentru 5-10 minute. Strecoară ceaiul de cozi de cireșe și bea de două ori pe zi (dimineața și seara), cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă, în cure de 30 de zile, maxim.

Ceai de cozi de cireșe – beneficii


Luptă împotriva infecțiilor urinare

Datorită conținutului ridicat de potasiu, cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator. Este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute. Se recomandă cure de 30 de zile, consum zilnic de 3 căni de ceai de cozi de cireș pe zi.

Îmbunătățește funcționarea optimă a rinichilor


Pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui, ceaiul de cozi de cireșe este cea mai bună soluție de tratament. Durerile, cît și bolile renale apar, de regulă, din cauza consumului insuficient de lichide, iar pe lîngă consumul de apă, ceaiul este cel mai recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor.

Luptă împotriva durerilor de stomac

Ceaiul de cozi de cireșe are efect detoxifiant, fapt ce ajută la ameliorarea mai multor probleme digestive. Consumul regulat de ceai de cozi de cireșe întărește sistemul imunitar și regenerează țesuturile slăbite.

Reduce tusea agresivă

Ceai de cozi de cireșe este un adjuvant natural pentru calmarea tusei.

Citeste continuarea pe astairomania.ro