Ce pomi sa NU plantezi in curte
Ce pomi sa NU plantezi in curte

Ce pomi sa NU plantezi in curte

Dorinta de a planta cativa pomi, fie fructiferi sau nu, in propria curte este perfect normala. Cu toate acestea este bine sa ne gandim ce specii de pomi ne dorim cu adevarat sa avem, deoarece unii copaci ne pot aduce mai multe neplaceri decat beneficii.

Iata 5 pomi pe care sa-i eviti:

Bradul

Primul pe lista noastra este bradul. In primul rand acesta va creste foarte inalt si la prima furtuna puternica exista riscul sa cada peste casa, masina sau chiar oameni.

Radacinile lui, in general, se intind mult, asadar iti va afecta o buna parte din gradina. In plus, va face destul de multa umbra, inclusiv celorlalti pomi din curte, potrivit canalului Belly Kery-Country life with Daniel.

Salcia

Si salcia este pe lista noastra de pomi pe care va recomandam sa nu-i plantati in gradina dvs. In tulpina sa aduna apa, prin urmare este grea, iar la o vijelie puternica si aceasta are riscul sa se rupa. De asemenea, are un risc mare sa fie fulgerata.

Toamna este un chin cu ea, deoarece o sa cada multa frunze in gradina dvs.

Nuc

Toti ne dorim sa avem nuci, dar recomandarea noastra este sa plantati un nuc, daca chiar va doriti sa aveti unul, cat mai departe de casa, pe ultimul perimetru din curtea dvs. Radacinile iti pot afecta structura de rezistena a unui imobil, daca il plantati aproape de casa.

Din pacate, sub el nu va mai creste nimic, se va dezvolta destul de mare, de aceea trebuie sa aveti grija unde il plantati. Si nu uitati: ca sa il tai vei avea nevoie de autorizatie (chiar daca este in curtea ta).

Soc

Din pacate pe tulpinile socului se pot aduna multimi de afide, paduchi negri, ceea ce constituie un posibil focar pentru alte culturi sau pomi pe care ii aveti in gradina.

De asemenea, la umbra si in tufisul de soc, exista mari sanse sa regasiti si serpi.

Ce pomi sa NU plantezi in curte: Teiul

Toate albinele vor veni la teiul dumneavoastra. Astfel, orice incercare de a va bucura de aer sau sa mancati afara, pe perioada verii, va fi insotita de prezenta albinelor.