Cât costă să te dai cu bobul la Toplița
Cât costă să te dai cu bobul la Toplița

Cât costă să te dai cu bobul la Toplița

Pista de bob Alpine Coaster din Harghita e cea mai mare din România.Pistele de bob sunt o atracție relativ recentă în România, pentru pasionații de aventură. Eu am descoperit pista de bob de la Toplița, din Harghita, un județ care nu se lasă mai prejos când vine vorba de destinații de petrecere a timpului liber. Județul se poate mândri cu două dintre pistele de bob din țara noastră: una la Ghimeș, din localitatea Lunca de Sus și una la Toplița.

Pista de bob Alpine Coaster de la Toplița măsoară aproape doi kilometri lungime, fiind cea mai lungă din România. Viteza maximă de deplasare care poate fi atinsă este de 46 km/h, iar în prima jumătate a cursei ai parte de priveliști extraordinare pentru că ți se aștern în fața ochilor Munții Călimani, Munții Giurgeului și Muntii Gurghiului. Ulterior, în cursa ta cu bobul vei ajunge să mergi pe lângă pista de schi din Toplița, așa că dacă alegi să vii iarna aici, vei avea parte de o distracție dublă. Domeniul schiabil Pârtia Toplița este alcătuit din trei pârtii de schi, care au în componență și două instalații de teleschi, o bandă rulantă și o pârtie de sanie.

Circuitul complet la pista de bob Alpine Coaster din Harghita durează aproximativ 9 minute. O tură de bob costă 25 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii între 3 și 14 ani. Fiecare utilizator al pistei de bob din Toplița va avea propria cartelă (încărcată cu suma dorită) pe care o poate folosi în curse. Aceasta este netransmisibilă, iar în eventualitatea în care o pierzi, va trebui să plătești 10 lei în plus.