Beneficiile consumului de ouă
Beneficiile consumului de ouă

Beneficiile consumului de ouă

Pierderea in greutate, vederea imbunatatita, oasele si dintii puternici – toate acestea si multe altele. Includerea a trei oua in fiecare zi in micul dejun va va spori sanatatea si va va oferi protectie impotriva mai multor boli. Ouale sunt un produs cu adevarat minunat!

Dezbaterea frecventa despre beneficiile si pericolele oualor se explica prin prezenta colesterolului in acest produs. Cu toate acestea, acest produs contine doar 180-186 mg de lipide (grasimi), in timp ce ficatul produce aproximativ 1000-2000 mg de colesterol in fiecare zi.

Ouale pot inlocui colesterolul rau cu colesterol sanatos. In plus, lecitina din ou previne cresterea nivelului de colesterol din sange.

Intarirea tesutului osos si a dintilor

Ouale contin vitamina D, care este esentiala pentru ca organismul sa absoarba calciu si sa mentina sanatatea dintilor si oaselor. Galbenusul de ou este unul dintre putinele alimente care furnizeaza o sursa naturala a acestei vitamine.

Valoarea energetica

Nutritionistii recomanda consumul zilnic de oua si dintr-un alt motiv. Nutrientii si aminoacizii sustin functii importante ale corpului. Beneficiul de neinlocuit al acestui produs „solar” consta in valoarea sa energetica, care este necesara pentru toti oamenii care au un stil de viata sanatos.

O comoara de vitamine si minerale

Beneficiile oualor se datoreaza prezentei vitaminelor necesare unei persoane. Cum ar fi: A, D, E, B3, B6, B12, acid folic, colina. La fel ca mineralele si oligoelementele: iod, zinc, calciu, magneziu, fier si fosfor.

Mentinerea greutatii

Ouale sunt sarace in calorii. Datorita lecitinei si colinei, acestea promoveaza indepartarea grasimilor si a colesterolului din organism, ceea ce este important pentru persoanele carora le pasa de silueta.

Calitatea ridicata a proteinelor obtinute din oua te face sa te simti plin mai mult timp si contribuie astfel la mentinerea unei greutati sanatoase.

Mic dejun excelent

Consumul de oua la micul dejun poate reduce consumul de alimente inutile pe care le consumati zilnic. Omleta la micul dejun accelereaza pierderea in greutate, mentinand in acelasi timp o energie optima pe tot parcursul zilei. Acest mic dejun va fi delicios si satisfacator!

Mentinerea si intarirea vederii

Galbenusurile de oua sunt bogate in luteina si zeaxantina, care sunt esentiale pentru mentinerea vederii normale si, de asemenea, ajuta la prevenirea cataractei. Ouale sunt, de asemenea, bogate in vitamina A, a carei deficienta poate provoca orbire nocturna.

Un ou este, in primul rand, o sursa naturala de proteine, ceea ce il face un produs alimentar aproape de neinlocuit pentru fiecare dintre noi.

Proteinele sunt foarte importante pentru pierderea in greutate, construirea muschilor, controlul hipertensiunii si sanatatea oaselor. Un ou mare contine 6 grame

Sursa: astairomania.ro