Atitudinea pozitivă și socializarea sunt cheia menținerii stării de bine
Atitudinea pozitivă și socializarea sunt cheia menținerii stării de bine

Atitudinea pozitivă și socializarea sunt cheia menținerii stării de bine

Multe încercări de a avea un stil de viață sănătos eșuează pentru nu stăm bine la capitolul stare de bine. Atitudinea pozitivă implică să ai o gândire echilibrată și o bunăstare emoțională. 

Doar cu alimentație ecilibrată, program regulat de somn și mișcare nu vei reuși să ai un stil de viață sănătos pe termen lung. Aceste eforturi pot fi sabotate de stres, gânduri și emoții negative. 

Mai rău, acestea te pot duce către depresie, senzație constantă de iritabilitate, dezvoltarea de obiceiuri nesănătoase sau vicii. 

Cum scapi de stres și de gândurile negative?

Încearcă să vezi partea plină a paharului, să fii optimist, dar în același timp realist. Cei care gândesc pozitiv și zâmbesc mai mult se mențin tineri mai mult timp și sunt percepuți ca fiind mai frumoși.

Pentru a scăpa de stres, găsește timp pentru relaxare, după o întâlnire mai dificilă, o zi plină la muncă sau o altă situație care ți-a provocat disconfort. 

Fă o listă cu activități care știi că te relaxează și îți ia mintea de la toate. Câteva exemple ar fi să asculți muzica, să citești, să ieși cu prietenii sau să faci sport. Indiferent ce ai alege, asigură-te că îți place să o faci pentru că atunci corpul eliberează endorfine care generează o stare de fericire și confort.

De asemenea, practici precum meditația, scrisul în jurnal, yoga, rugăciunea sau pur și simplu analiza la rece a unor situații dificile, te pot ajuta să scapi de emoțiile negative.

Relațiile interumane stabile fac parte dintr-un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos presupune și să te simți în siguranță în orice moment – să simți că ai toate resursele necesare ca să ieși dintr-o situație în care îți este teamă. 

Și totuși, sunt extrem de multe frici pe care continuăm să le avem, cea de singuratate fiind printre cele mai mari. Singuratatea poate duce la depresie care, la rândul ei, poate evolua în afecțiuni mult mai grave.

De aceea se recomandă să dezvoltăm relații interumane stabile. Cultivă în primă faza acele relații cu persoanele cu care te simți bine – familie, prieteni – și, apoi, concentrează-te pe creșterea și dezvoltarea cercului de prieteni de calitate. 

mets.ro