Cojile de usturoi nu trebuie aruncate. Te scapă de vizite la medic
Cojile de usturoi nu trebuie aruncate. Te scapă de vizite la medic

Cojile de usturoi nu trebuie aruncate. Te scapă de vizite la medic

Cojile de usturoi nu trebuie aruncate niciodată. Nici nu realizezi cât de utile sunt.

Puteți face ceai din ele. Fierbeți apa și opriți aragazul. După trei minute, umpleți fulgii cu această apă și lăsați-i timp de 6 ore. În timpul zilei, beți 4 pahare din această băutură.

De ce sunt atât de utile fulgii de usturoi?

Dacă luați un fulg de usturoi și îl priviți la microscop, veți vedea multe cristale de quercetină închise în rânduri. Studiile arată că usturoiul și ceapa conțin 4% antioxidant, bioflavonoid – quercetină.

Prin urmare, solzii au multe proprietăți utile: sunt folosite pentru alergii, protejează organismul de cancer, scad colesterolul din sânge, măresc imunitatea, îmbunătățesc starea pielii, întăresc inima și rinichii.

Sunt utile pentru: tratamentul inimii, vezicii urinare, rinichilor

Pregătiți un decoct: puneți 3 linguri de fulgi în 1 litru de apă și gătiți timp de 15 minute. Apoi se lasă să se răcească. Se strecoară și se ia 1 linguriță timp de 1 lună. De 3 ori pe zi, indiferent de aportul alimentar. După o pauză de 10 zile, repetați tratamentul.

Pentru diaree și boli intestinale:

Măcinați solzii și lăsați-i într-un loc uscat. Luați 1 linguriță. pe zi.

Pentru răceli:

Pune fulgii într-o tigaie fierbinte și așteaptă să apară fumul: inspiră. Inhalarea va ameliora tusea și alte simptome de răceală.

Pentru a normaliza ciclul menstrual:
fierbeți 3 linguri. fulgi în 1 litru de apă timp de 15 minute. Se răcește și se bea.

Pentru a regla nivelul colesterolului:
Se toarnă 100 g de fulgi cu 500 ml de vodcă, se pune într-un loc întunecos timp de 10 zile, agitând regulat amestecul. Se beau 20 de picături pe zi, adăugându-le în apă caldă. Cursul tratamentului este de o lună.

10 beneficii ale usturoiului și a cojilor sale

1. Se crede că usturoiul poate ajuta bebelușul să crească în greutate în uter.

2. Usturoiul întărește sistemul imunitar. Este bun în lupta împotriva tusei, bronșitei, hiperemiei pulmonare. Este deosebit de util să se consume în timpul lunilor de iarnă și primăvară. La primele simptome ale răcelii trebuie să mănânci un cățel de usturoi în miere.

3. Usturoiul conține mult iod, ceea ce îl face eficient în bolile glandei tiroide.

4. Vitamina C este cunoscută a fi utilizată în tratamentul scorbutului. Conține mult din această vitamină.

5. Usturoiul ajută la combaterea impotenței. Este necesar să se includă consumul de mai mult usturoi în dietă.

6. Este util și în bolile cardiovasculare. Este considerat cel mai mare dușman al LDL (lipoproteine ​​cu densitate mică), ajută și la curățarea plăcii de pe pereții vaselor de sânge. Studiile arată un efect remarcabil în sâmburi după consumul de usturoi.

7. Este indispensabil în infecțiile vaginale fungice și bacteriene. Dacă usturoiul este zdrobit, acesta formează substanța alicină, care acționează ca un antibiotic natural. Aplicată organismului, alicina este transformată în hidrogen sulfurat. Această substanță are capacitatea de a intra în reacții chimice ale organismului cu substanțe periculoase și toxice, de exemplu cu plumb. Acest lucru explică efectul de curățare al usturoiului asupra corpului. Este adesea folosit în diferite otrăviri.

8. Usturoiul este o sursă excelentă de vitamina B6, de care oamenii au nevoie pentru a forma noi celule și pentru a menține sistemul imunitar. Vitamina B6 ajută o persoană să facă față schimbărilor de dispoziție și depresiei.

9. Este eficient în combaterea diabetului prin normalizarea nivelului zahărului din sânge.

10. Usturoiul este recomandat pentru unele tumori: cancer de stomac, cancer de colon, cancer de prostată, cancer de sân, cancer de vezică urinară. Studiul a constatat că tratamentul cu usturoi reduce semnificativ tumorile din organism. Vitamina B6 se caracterizează și prin efecte anti-cancer.

De asemenea, fulgii de usturoi nu trebuie subestimați. Studiile arată că conțin 4% antioxidanți: biflavonoid-quercetin. Substanța naturală activă biologic aparține grupului de vitamina P. Fulgii sunt considerați a fi principala sursă de quercetină, care este un antioxidant și ajută la combaterea celulelor canceroase.

Cojile de usturoi sunt folosite cu succes pentru a îndepărta cosurile, petele, ridurile și alte imperfecțiuni ale pielii.

Experții recomandă consumul de usturoi, dar cu măsură. În cantități mari are un efect dăunător asupra organismului. Nutrienții usturoiului intră rapid în fluxul sanguin și îl fac extrem de eficient.

Dar aceste substanțe pot părăsi rapid corpul prin pori atunci când o persoană transpira. Adesea persoanele care consumă mult usturoi se caracterizează printr-un miros înțepător al corpului.

Pentru adulți, cantitatea relativă de aport pe zi este de 2-3 căței de usturoi, iar pentru copii este de 1/4 până la 1/2 pe zi.

Sursa: astairomania.ro