Dacă ești pasionat să descoperi poveștile ascunse de locurile pe care le vizitezi, îți propunem să iei parte la o lecție de istorie, dincolo de granițele cărților. Așadar, ți-am pregătit o listă cu cele mai fascinante cetăți de la noi din țară, pe care să le explorezi în următoarea ta vacanță.
Cetatea Făgărașului, județul Brașov
Cetatea de secol XIV-lea este un monument emblemă al municipiului cu același nume și este printre primele ca mărime din România și chiar din Europa. A fost construită în scop de apărare, pe vechiul amplasament al unei fortificații de lemn din secolul XII-lea, care a fost distrusă în urma unui incendiu. De-a lungul timpului a avut parte de mai multe modificări și a fost utilizată ca închisoare, fortăreață și episcopie, fiind chiar și capitală a Transilvaniei la un moment dat. Mihai Viteazul este cel mai cunoscut voievod care a trăit aici, oferindu-i fortificația în dar soției sale.
Citește și: Citește și: Cele mai frumoase rezervații de flori sălbatice din România
Sighișoara, județul Mureș
Cetatea Sighișoarei este singura cetate de pe întregul continent care a fost locuită în mod constant, și poartă renumele de „Perlă a Transilvaniei” încă din secolul al XIX-lea.
Datorită condiției exemplare de conservare a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1999. Cetatea a fost construită de către coloniștii sași în secolul al XII-lea cu scop defensiv, în locul unei vechi fortificații distruse în timpul invaziei mongole din Transilvania. Printre cele impresionante elemente ale sale se numără Turnul cu Ceas, Turnurile Cositorarilor și Tăbăcarilor și Scara Școlarilor.
Cetatea Alba Carolina, județul Alba
Cu o istorie de 300 de ani, cetatea Alba Carolina se mândrește cu titul de cea mai mare cetate din România și este un important simbol al Marii Uniri din 1918. Fortăreața cu două bastioane a fost ridicată în secolul al XVIII-lea, după planurile arhitectului italian Giovanni Morando Visconti. Construcția cuprinde trei sisteme de fortificații, dispuse în formă de „stea în șapte colțuri” și este amplasată strategic pe Dealul Citadelei. În Sala Unirii a avut loc ședința Marii Adunări Naționale din 1 decembrie 1918, în urma căreia s-a decis unirea Transilvaniei cu România, formând un stat național unitar român.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.