Geoagiu-Băi este o destinație captivantă, unde proprietățile curative naturale ale apelor minerale se îmbină perfect cu elementele istorice. Fie că sunteți în căutarea tratamentelor terapeutice, că admirați istoria antică sau vă scufundați în peisajul care vă taie respirația, Geoagiu-Băi oferă o experiență de călătorie memorabilă.
Situat în regiunea pitorească a Transilvaniei, Geoagiu-Băi este renumit pentru ofertele sale balneoterapeutice și pentru locurile istorice fascinante. Geoagiu-Băi îi atrage pe călătorii în căutare de relaxare, wellness și o călătorie în timp.
Dincolo de apele sale vindecătoare, Geoagiu-Băi este încărcat de istorie, cu urme ale trecutului său străvechi vizibile și astăzi. În perioada romană, zona era cunoscută sub numele de “Thermae Germisara” sau “Germisara cum thermis”. Băile termale romane bine conservate, cunoscute sub numele de “Băile Romane”, sunt situate în apropierea complexului termal modern din Geoagiu. Aceste băi, care datează din epoca romană, oferă o perspectivă extraordinară asupra practicii antice de balneoterapie, deoarece au fost construite pe un promontoriu circular cu un diametru de 90-95 de metri.
După aproape două milenii, băile termale romane din stațiunea Geoagiu-Băi, se păstrează aproape în aceeași formă ca și în antichitate. Centrul termal antic din Stațiunea Geoagiu-Băi este unic în lume, spun specialiștii, prin modul de organizare și felul în care au fost organizate bazinele, precum și inventarul mobil.
Izvorul termal a fost folosit de către daci înainte de cucerirea romană, însă romanii au fost cei care au modificat bazinul și au construit o rețea de tuburi de teracotă. Puțină lume știe că aici au fost descoperite mai multe plăcuțe votive din aur care aduceau mulțumire pentru vindecările miraculoase survenite în urma tratamentului cu ape termale, scrie gohunedoara.ro.
Citeste continuarea pe clujcapitala.ro